Αύξηση στους διακινούμενους όγκους για την PSA International

Αύξηση στους διακινούμενους όγκους για την PSA International

55
Αύξηση στους διακινούμενους όγκους για την PSA International

Αύξηση κατά 5,2% στους διακινούμενους όγκους για το 2019 ανακοίνωσε η PSA International, ενώ οι πωλήσεις μειώθηκαν οριακά κατά 0,2% εξαιτίας της απόσχισης θυγατρικής εταιρείας, σύμφωνα με τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα.

H σιγκαπουριανή διαχειρίστρια εταιρεία λιμένων PSA International (PSA) διακίνησε το 2019 85,20 εκατ. TEUs, αντιπροσωπεύοντας αύξηση κατά 5,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Εξ αυτών, από την PSA Σιγκαπούρης διακινήθηκαν 36,89 εκατ. TEUs, με αύξηση 1,6% σε σύγκριση με το 2018. Από τους τερματικούς σταθμούς της PSA εκτός Σιγκαπούρης διακινήθηκαν 48,32 εκατ. TEUs, αυξημένα κατά 8,1% σε σχέση με το 2018.

Τα έσοδα του Ομίλου PSA μειώθηκαν κατά 0,2% εξαιτίας της απόσχισης θυγατρικής, φτάνοντας τα $4,08 δισ. Σε απόλυτη σύγκριση σε σχέση με το 2018, μη συμπεριλαμβανομένης της θυγατρικής εταιρείας, τα έσοδα θα είχαν αυξηθεί κατά 3,5%.

Ο Peter Voser, πρόεδρος της PSA International, δήλωσε ότι «το 2019 ήταν ένα δύσκολο έτος, που χαρακτηρίστηκε από πολιτικές εμπορικού προστατευτισμού και κοινωνικοπολιτικές αναταραχές. Παρόλο που η παγκόσμια οικονομία αντιστάθηκε έντονα στην επιβράδυνση του εμπορίου, η αντίστασή της άρχισε να μειώνεται όσο οι τεταμένες σχέσεις μεταξύ των κυριότερων εμπορικών κρατών επιδεινώνονταν και εξελίσσονταν σε ανοικτούς πολέμους δασμών. Ο κλάδος των θαλάσσιων μεταφορών έπρεπε επίσης να αντιμετωπίσει το υψηλό κόστος, καθώς και να λάβει στρατηγικές αποφάσεις προκειμένου να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς του IMO 2020».

Από την πλευρά του, ο Tan Chong Meng, CEO της PSA International, δήλωσε ότι «καθώς μπαίνουμε στο 2020, η ψηφιοποίηση και η απανθρακοποίηση συνεχίζουν να κατέχουν εξέχουσα θέση ως δυνάμεις αλλαγής και συνεργασίας, που όμως δύνανται να προκαλέσουν άγνωστες επιπτώσεις. Σε αυτό το ασταθές και δύσκολο πλαίσιο, στην PSA εργαζόμαστε σκληρά ώστε να εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες και να βελτιώνουμε την αποτελεσματικότητα και την αξιοπιστία μας στις βασικές λειτουργίες χειρισμού εμπορευματοκιβωτίων».

Η σιγκαπουριανή PSA διατηρεί στο χαρτοφυλάκιό της ένα δίκτυο άνω των 50 ναυτιλιακών, σιδηροδρομικών και εσωτερικών τερματικών σε 19 χώρες σε όλο τον κόσμο, με κυριότερα τα λιμάνια της Σιγκαπούρης και της Αμβέρσας.

Φωτό: Jason Goh/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.