Βιετνάμ: Πολύ υψηλή η ζήτηση αμερικανικών γεωργικών προϊόντων

Βιετνάμ: Πολύ υψηλή η ζήτηση αμερικανικών γεωργικών προϊόντων

142
Βιετνάμ: Πολύ υψηλή η ζήτηση αμερικανικών γεωργικών προϊόντων

Το Βιετνάμ, επιδιώκοντας να μετριάσει την οργή της διοίκησης του Τραμπ σχετικά με το αυξανόμενο εμπορικό πλεόνασμα με τις ΗΠΑ, δεσμεύεται να αγοράσει $3 δισ. σε αγροτικά προϊόντα από τη Νεμπράσκα, όπως αναφέρεται σε άρθρο του πρακτορείου Bloomberg.

«Βλέπουμε πολλά περιθώρια για αύξηση των αγορών από την Αμερική, και αυτό θα συμβάλει σημαντικά στην κάμψη του εμπορικού ισοζυγίου με τις ΗΠΑ», δήλωσε ο Nguyen Do Anh Tuan, εκπρόσωπος του Υπουργείου Γεωργίας του Βιετνάμ, και συνέχισε σημειώνοντας ότι «η ζήτηση από το Βιετνάμ για αμερικανικά γεωργικά προϊόντα είναι πολύ υψηλή».

Βιετναμέζικες εταιρείες υπέγραψαν 18 συμφωνίες με Αμερικανούς παραγωγούς για να αγοράσουν περίπου $3 δισ. αγροτικών προϊόντων τα επόμενα δύο με τρία χρόνια, δήλωσε σε συνέντευξη ο κ. Tuan, γενικός διευθυντής του τμήματος διεθνούς συνεργασίας του Υπουργείου Γεωργίας. Οι συμφωνίες περιλαμβάνουν αγορές ζώντων ζώων, σιτηρών και λοιπών γεωργικών προϊόντων.

«Θα έχουμε τακτικές συναντήσεις με αυτές τις βιετναμέζικες εταιρείες, για να τους παράσχουμε έγκαιρη υποστήριξη στην υλοποίηση των υπογεγραμμένων συμφωνιών», δήλωσε ο κ. Tuan. «Θέλουμε επίσης να αγοράσουμε εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας από τις ΗΠΑ για την παραγωγή αγροτικών προϊόντων με μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία στο μέλλον».

Οι εξαγωγές του Βιετνάμ προς τις ΗΠΑ έφτασαν τα $61,3 δισ. το 2019, διευρύνοντας το εμπορικό έλλειμμα στα $47 δισ. από τα $34,8 δισ. το 2018, σύμφωνα με τα τελωνειακά στοιχεία του Βιετνάμ. Οι αμερικανικές αρχές προσδιορίζουν το διμερές εμπορικό ισοζύγιο στα $55,8 δισ. για το 2019 και $39,5 δισ. για το 2018.

Φωτό: Tan Bui/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.