Rosneft: Ντόμινο εξελίξεων από τις κυρώσεις της Ουάσιγκτον

Rosneft: Ντόμινο εξελίξεων από τις κυρώσεις της Ουάσιγκτον

284
Rosneft: Ντόμινο εξελίξεων από τις κυρώσεις της Ουάσιγκτον

Μπαράζ εξελίξεων έχει φέρει η πρόσφατη επιβολή κυρώσεων της Ουάσιγκτον στη ρωσική πετρελαϊκή Rosneft.

Πιο συγκεκριμένα, η Mercantile & Maritime, η οποία εμπορεύεται προϊόντα πετρελαίου και δραστηριοποιείται στα logistics, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 3 Μαρτίου ότι θα σταματήσει τις αποστολές πετρελαίου της Βενεζουέλας για τη Rosneft λόγω των αμερικανικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Φεβρουαρίου η Ουάσιγκτον επέβαλε κυρώσεις στη θυγατρική της Rosneft στην Ελβετία, Rosneft Trading (RTSA), με την κατηγορία ότι παρέχει οικονομική βοήθεια στην κυβέρνηση Μαδούρο.

Τα τελευταία χρόνια, η Rosneft έχει αναδειχθεί σε σημαντικό παραλήπτη πετρελαίου της Βενεζουέλας, καθώς, σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, η ρωσική εταιρεία προβαίνει σε μεγάλες αγορές για τη μείωση του χρέους της Βενεζουέλας.

Μετά τις κυρώσεις της Ουάσιγκτον, άμεση ήταν η απάντηση της Rosneft, η οποία ουσιαστικά κατηγόρησε την αμερικανική κυβέρνηση για το γεγονός ότι επιτρέπει στη Chevron να συνεχίζει να εμπορεύεται πετρέλαιο από τη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

H Mercantile & Maritime διαθέτει έναν στόλο εννέα πλοίων και τα τελευταία χρόνια αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους μεταφορείς πετρελαίου για τη Rosneft Trading.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.