Διολίσθηση των νομισμάτων της Λατινικής Αμερικής

Διολίσθηση των νομισμάτων της Λατινικής Αμερικής

171
Διολίσθηση των νομισμάτων της Λατινικής Αμερικής

Σημαντικές απώλειες σημειώνουν οι ισοτιμίες των νομισμάτων των χωρών της Κεντρικής και Λατινικής Αμερικής, με αυτή της Βραζιλίας να δέχεται το μεγαλύτερο «χτύπημα», ως αποτέλεσμα των μειωμένων επενδύσεων λόγω κορονοϊού.

Η συναλλαγματική ισοτιμία του βραζιλιάνικου ρεάλ προς το αμερικανικό δολάριο υποχώρησε την Πέμπτη κατά 0,6% και έφτασε στο 4,6114, ενώ το μεξικάνικο πέσο έχανε πάνω από 1%.

Το κολομβιανό πέσο υποχώρησε κατά 1,5% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, ενώ η ισοτιμία του χιλιανού πέσο προς το αμερικανικό δολάριο έφτασε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών, παρά την αύξηση εξαγωγών χαλκού.

Έπειτα από την μείωση του επιτοκίου βάσης κατά 0,5% από τη Fed, κοινή αίσθηση είναι ότι κι άλλες κεντρικές τράπεζες θα ακολουθήσουν ανάλογη πορεία, καθώς ο κορονοϊός εξαπλώνεται όλο και περισσότερο ανά τον κόσμο, οδηγώντας σε αδράνεια τις οικονομικές δραστηριότητες. Λόγω του κορονοϊού, αναλυτές εκτιμούν ότι η Κεντρική Τράπεζα της Βραζιλία θα μειώσει εκ νέου τα επιτόκια το επόμενο διάστημα, στα χαμηλότερα επίπεδα του 4%.

Φωτό: Joel santana Joelfotos/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.