Τριπλασιάζεται η παραγωγή ουκρανικού φυσικού αερίου

Τριπλασιάζεται η παραγωγή ουκρανικού φυσικού αερίου

106
Τριπλασιάζεται η παραγωγή ουκρανικού φυσικού αερίου

Ο διευθύνων σύμβουλος της DTEK Naftogaz, Ihor Shchurov, δήλωσε ότι η εταιρεία σκοπεύει να τριπλασιάσει την παραγωγή της και πιο συγκεκριμένα να αυξήσει μακροπρόθεσμα την παραγωγή φυσικού αερίου στα 5 δισ. κυβικά μέτρα (bcm).

Επί του παρόντος, η DTEK Naftogaz σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή αερίου στα 2 δισ. κυβικά μέτρα για το 2021 και εν συνεχεία στα 5 δισ. κυβικά μέτρα τα επόμενα πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ουκρανικού κολοσσού, οι συστημικές επενδύσεις και οι καινοτομίες που εφαρμόζει η εταιρεία θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της παραγωγής. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η DTEK Naftogaz έχει καταφέρει να συντομεύσει τον χρόνο γεώτρησης βαθέων φρεατίων σε ρεκόρ τρεισήμισι μηνών. Κατά τα επόμενα πέντε χρόνια, το Κίεβο σχεδιάζει την υλοποίηση της νέας στρατηγικής ανάπτυξης, τον τριπλασιασμό της παραγωγής και κατά συνέπεια των εξαγωγών της χώρας.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.