Κάμψη στις εξαγωγές σόγιας της Βραζιλίας

Κάμψη στις εξαγωγές σόγιας της Βραζιλίας

127
Κάμψη στις εξαγωγές σόγιας της Βραζιλίας

Οι έντονες βροχοπτώσεις σε ορισμένες περιοχές της Βραζιλίας περιόρισαν τη συγκομιδή σόγιας το προηγούμενο διάστημα, ενώ καθυστερήσεις υπήρξαν και στις εξαγωγές ηλιελαίου.

Το ποσοστό συγκομιδής σόγιας για την τρέχουσα σεζόν 2019-2020 έφτασε το 34,2% των καλλιεργήσιμων εκτάσεων, υψηλότερα κατά 6,8% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τη βραζιλιάνικη εταιρεία Arc Mercosul.

Αν και τα επίπεδα συγκομιδής βρίσκονται κοντά στον διαχρονικό μέσο όρο για αντίστοιχα χρονικά διαστήματα, είναι αισθητά χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι, όταν στα μέσα Φεβρουαρίου η συγκομιδή σόγιας έφτανε το 46,3%, λόγω και των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών.

Οι βροχές δημιούργησαν προβλήματα και στις φορτώσεις, καθώς η αναμονή φόρτωσης για πλοία στην Paranaguá, σημαντικό εξαγωγικό λιμάνι σιτηρών, έφτασε τις έντεκα ημέρες την περασμένη εβδομάδα, από εννέα ημέρες στις αρχές του μήνα. Την εβδομάδα 10-14/2, η αναμονής για τη φόρτωση σόγιας έφτανε ακόμα και τις δεκατέσσερις ημέρες λόγω των πολύ έντονων βροχοπτώσεων. Το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι, η αναμονή φόρτωσης έφτανε μόλις τις έξι ημέρες.

Οι εξαγωγές σόγιας από τη Βραζιλία έφτασαν τους 192.800 τόνους/ημέρα στις αρχές Φεβρουαρίου, 26,8% χαμηλότερα σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2019.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.