Ταξιδεύοντας στη θάλασσα του Μαρμαρά (φωτογραφίες-βίντεο)

Ταξιδεύοντας στη θάλασσα του Μαρμαρά (φωτογραφίες-βίντεο)

352
Ταξιδεύοντας στη θάλασσα του Μαρμαρά (φωτογραφίες-βίντεο)

Mία ξεχωριστή εμπειρία να ταξιδέψουν στη θάλασσα του Μαρµαρά  και να καπετανέψουν ένα δεξαμενόπλοιο µέσα από τα στενά του Βοσπόρου είχαν νωρίτερα σήμερα όσοι παρευρέθησαν στα γραφεία της HELMEPA.

Πιο συγκεκριμένα οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά  το Bridge Simulator που διαθέτει η HELMEPA και το οποίο προσφέρει εκπαίδευση σε σε αξιωματικούς γέφυρας.

IMG_0760

Τον προσομοιωτή γέφυρα δώρησε στη HELMEPA το εταιρικό μέλος DNV GL το 2015, για να ενισχύσει την αποστολή της, που είναι η εθελοντική επιμόρφωση των ναυτιλλόμενων για την Πρόληψη της Ρύπανσης και τη βελτίωση της Ασφάλειας στη Θάλασσα.

Πρόκειται για έναν ΝAUTIS Standard A Full Mission Προσομοιωτή της Ολλανδικής εταιρείας VSTEP, με υψηλής ποιότητας οριζόντια απεικόνιση γέφυρας πλοίου εύρους 240ο πιστοποιημένος από το dnv gl, κατά το Μodel Course 2.14 του ΙΜΟ. Προσφέρει σε αξιωματικούς γέφυρας όλων των βαθμών εκπαίδευση και πρακτική εξάσκηση σε κάθε δυνατή κατάσταση πλου -σε ανοιχτή θάλασσα, στενά πυκνής κυκλοφορίας, λιμένες, off shore terminals και Ship to Ship Tranfers- σε εξαιρετικά ρεαλιστικές συνθήκες.

Ο προσομοιωτής είναι εξοπλισμένος με GPS, AIS Echo-Sounder, Speed Log, VDR RADAR, GMDSS, VHF, Ship Control και Conning Display, ECDIS και τα απαιτούμενα συστήματα επικοινωνίας και ενδοεπικοινωνίας. Μπορεί να αναπαραστήσει 25 διαφορετικούς τύπους πλοίων έως 238.000 GRT και μέχρι μήκος 318μ., πλάτος 47μ. και βύθισμα 18μ.

Tι προσφέρει

Τα σεμινάρια άσκησης στον προσομοιωτή γέφυρα της ΗELMEPA προσφέρουν ρεαλιστική εμπειρία στην πλοήγηση ,και τους χειρισμούς του πλοίου, κάτω από φυσιολογικές  αλλά και επικίνδυνες καταστάσεις. Διαφορετικής πλοκής σενάρια αναπαριστούν διάφορες δύσκολες έως εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες καιρού, κίνησης, φωτισμού, μηχανικών προβλημάτων και συνδυασμού όλων αυτών, συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη κατανόηση της επίδρασης των φυσικών δυνάμεων στην πλοήγηση και το χειρισμό του πλοίου.

Όλα τα σεμινάρια σχεδιάζονται σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες της ναυτιλιακής βιομηχανίας, δεδομένων των στενών δεσμών της HELMEPA με Διαχειρίστριες Εταιρείες-Μέλη αλλά και της μακρόχρονης συνεργασίας της με Λιμενικές αρχές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, πάντα με γνώμονα τη συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στις Εταιρείες-Μέλη.

Φωτό- Bίντεο: Ναυτικά Χρονικά

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.