Maersk: Ισχυρή ανάκαμψη στην αγορά από τον Απρίλιο

Maersk: Ισχυρή ανάκαμψη στην αγορά από τον Απρίλιο

155
Maersk: Ισχυρή ανάκαμψη στην αγορά από τον Απρίλιο

Έτοιμη για ισχυρή ανάκαμψη τους επόμενους δύο μήνες δηλώνει η A.P. Moller-Maersk, αναμένοντας ότι η ύφεση που προκαλεί ο Covid-19 σύντομα θα κορυφωθεί.

Η κορυφαία εταιρεία στον κλάδο του container shipping ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το τελευταίο τέταρτο του 2019 και ο CEO της, Soren Skou, σε συνέντευξή του στο δίκτυο Bloomberg ανέφερε ότι «τις τελευταίες δυόμισι εβδομάδες διαπιστώσαμε μια σταθερή πτώση νέων κρουσμάτων, και αυτό, υπό μία έννοια, είναι θετικό, καθώς σημαίνει ότι, εφόσον τις επόμενες δύο εβδομάδες συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, μετά από έναν δύσκολο Μάρτιο, ο Απρίλιος θα σηματοδοτήσει μια ισχυρή ανάκαμψη».

Τα χαμηλότερα του αναμενομένου οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας-κολοσσού προβλημάτισαν τους επενδυτές, οι οποίοι διακατέχονται από πνεύμα αβεβαιότητας για το 2020, εξαιτίας της έξαρσης του κορονοϊού. Ο επικεφαλής του δανέζικου κολοσσού δήλωσε ότι, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ακυρώθηκαν πάνω από 50 φορτώσεις στην Κίνα, σημειώνοντας ότι πολλά θα εξαρτηθούν το επόμενο διάστημα σε σχέση με την εξέλιξη του Covid-19.

Η A.P. Moller-Maersk ανακοίνωσε EBITDA $5,71 δισ. για το σύνολο του 2019, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν $5,78 δισ. Τα συνολικά έσοδα υπολογίζονται σε $39,28 δισ. Η εταιρεία προσδιορίζει την ανάπτυξη της αγοράς σε 1-3% για φέτος, σε σχέση με 1,4% το 2019.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.