Ανησυχίες για την ανάπτυξη της Κίνας λόγω κορονοϊού

Ανησυχίες για την ανάπτυξη της Κίνας λόγω κορονοϊού

120
Ανησυχίες για την ανάπτυξη της Κίνας λόγω κορονοϊού

Εξαιρετικά πιθανή είναι η αναθεώρηση προς τα κάτω του ποσοστού ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας εξαιτίας της έξαρσης του κορονοϊού.

Σύμβουλος της κινεζικής κυβέρνησης, με άρθρο του στη South China Morning Post, αναφέρει ότι το ξέσπασμα του κορονοϊού πιθανόν να προκαλέσει ανάσχεση της επέκτασης της κινεζικής οικονομίας, περιορίζοντας τις σχετικές εκτιμήσεις, οι οποίες έκαναν λόγο για ανάπτυξη γύρω στο 6%.

Το 2019, η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε κατά 6,1%, ενώ κατά την τελευταία δεκαετία οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης είχαν ως αποτέλεσμα να διπλασιαστεί σε μέγεθος η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Οι επίσημοι κυβερνητικοί στόχοι για την επέκταση της οικονομίας για το 2020 επρόκειτο να ανακοινωθούν στις 5 Μαρτίου, ωστόσο το ξέσπασμα του κορονοϊού μεταθέτει χρονικά προς τα πίσω τη σχετική ετήσια κυβερνητική σύνοδο.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έχει δηλώσει επανειλημμένα τις τελευταίες δύο εβδομάδες ότι η χώρα του θα κάνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να πετύχει τους οικονομικούς και κοινωνικούς στόχους της για το 2020, παρά το ξέσπασμα της επιδημίας του κορονοϊού, η οποία έχει προσβάλει πάνω από 70.000 άτομα, προκαλώντας τον θάνατο περισσότερων από 1.800.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.