Κίνα: Κάμψη των εισαγωγών κρέατος ελέω κορονοϊού

Κίνα: Κάμψη των εισαγωγών κρέατος ελέω κορονοϊού

70
Κίνα: Κάμψη των εισαγωγών κρέατος ελέω κορονοϊού

Αξιωματούχος της βιομηχανίας κρέατος της Αργεντινής επισημαίνει ότι είναι βέβαιη η κάμψη των εξαγωγών, καθώς η Κίνα απορροφά το 70% των εξαγωγών κρέατος της λατινοαμερικανικής χώρας, προσθέτοντας ότι η αναδιανομή και η προώθηση των ποσοτήτων που προορίζονταν για εξαγωγές σε νέες αγορές δεν είναι εύκολη υπόθεση.

«Ο κορονοϊός φέρνει στην επιφάνεια τις φοβίες που αντιμετωπίζαμε, εάν τυχόν η Κίνα σταματούσε τις εισαγωγές αργεντίνικου κρέατος», σημειώνει ο Daniel Urcía, αναφέροντας παράλληλα την πτώση στην εγχώρια κατανάλωση αλλά και την αύξηση του κόστους παραγωγής.

«Σε ορισμένες περιπτώσεις, κοντέινερ περιμένουν στα λιμάνια, ενώ ακόμα και κάποιες φορτώσεις διακόπηκαν, με αποτέλεσμα μεγάλες ποσότητες βοδινού κρέατος να συσσωρεύονται σε ψυγεία».

Η έξαρση του κορονοϊού στην Κίνα χειροτέρεψε την ήδη δύσκολη κατάσταση, καθώς οι Κινέζοι εισαγωγείς, από τα τέλη Νοεμβρίου, ζητούσαν επαναδιαπραγματεύσεις των συμβολαίων που είχαν συνάψει, ωθώντας τους παραγωγούς κρέατος της Αργεντινής να αναζητήσουν νέους αγοραστές για τα προϊόντα τους.

Φωτό: Wu Hong/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.