ΙCS προς Διώρυγα Παναμά: «Αναβάλετε τα τέλη διέλευσης»

ΙCS προς Διώρυγα Παναμά: «Αναβάλετε τα τέλη διέλευσης»

351
ΙCS προς Διώρυγα Παναμά: «Αναβάλετε τα τέλη διέλευσης»

Αυξημένα κόστη έως και 30% θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι διαχειρίστριες εταιρείες, τα πλοία των οποίων διέρχονται από τη Διώρυγα του Παναμά, μετά την πρόσφατη απόφαση των Αρχών της Διώρυγας για αύξηση των τελών στο πλαίσιο του «Canal Authority 2020 Tolls Modification».

Τα ανωτέρω σημειώνει το International Chamber of Shipping (ICS) σε ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι, συνδυαστικά, τα τέλη διέλευσης από το Κανάλι του Παναμά  θα μπορούσαν να επιφέρουν σημαντική αύξηση των δαπανών για τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Υπενθυμίζεται ότι από το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου είναι σε ισχύ το «Freshwater Charge» ενώ στις 15 Απριλίου τίθεται σε ισχύ ένα νέο τέλος.

«Η βιομηχανία ήδη πλήττεται από αυξημένα κόστη τόσο λόγω του κορονοϊού όσο και λόγω της εφαρμογής του κανονισμού του ΙΜΟ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Guy Platten, γενικός γραμματέας του ICS. Ως εκ τούτου, προσθέτει, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή η Διώρυγα του Παναμά να ασκήσει επιπλέον «βάρη» τόσο στη βιομηχανία όσο και στην παγκόσμια οικονομία.

«Αυξημένα κόστη σε ένα τέτοιο εύρος χωρίς την απαραίτητη προειδοποίηση ασκούν επιπλέον πίεση στη ναυτιλιακή βιομηχανία, σε μια περίοδο όπου μας ζητείται να επενδύσουμε σε ένα μέλλον προς χαμηλές εκπομπές», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του κ. Platten.

Τέλος ο γ.γ. του ICS παροτρύνει την Αρχή της Διώρυγας του Παναμά να αναβάλει τις αυξήσεις των τελών, προκειμένου η βιομηχανία να προετοιμαστεί καλύτερα.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.