Το πρώτο πρόστιμο λόγω άσκοπης κινητοποίησης του Λιμενικού Σώματος

    4509
    Το πρώτο πρόστιμο λόγω άσκοπης κινητοποίησης του Λιμενικού Σώματος

    Σε εφαρμογή μπαίνει η νομοθεσία για επιβολή κυρώσεων σε όσους αψηφούν την κακοκαιρία και κάνουν θαλάσσια σπορ, παρά τις οδηγίες των αρχών και κινητοποιούν το Λιμενικό Σώμα.

    Ο πρώτος που υπέστη τις συνέπειες, ήταν ένας 43χρονος κωπηλάτης στην Άνδρο, ο οποίος κινδύνευσε με την σανίδα του στο Κυπρί, ενώ έπνεαν σφοδροί άνεμοι. Η συνδρομή του λιμενικού ήταν άμεση, ωστόσο το πρόστιμο που «εισέπραξε» ελπίζουμε να αποθαρρύνει τους επίδοξους μιμητές του.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμεναρχείου «Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Γαυρίου Άνδρου μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, για την αδυναμία προσέγγισης στην ακτή 43χρονου κωπηλάτη όρθιας κωπηλασίας (SUP), ο οποίος βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή ”Κυπρί” ν. Άνδρου.

    Άμεσα για την περιοχή εκίνησε περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Ο 43χρονος εντοπίστηκε και περισυνελέγη από το περιπολικό σκάφος καλά στην υγεία του και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο λιμένα Γαυρίου.

    Από τη Λιμενική Αρχή Γαυρίου κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων».

    Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.