Καναδάς: Μπλακ άουτ στις μεταφορές λόγω διαδηλώσεων

Καναδάς: Μπλακ άουτ στις μεταφορές λόγω διαδηλώσεων

142
Καναδάς: Μπλακ άουτ στις μεταφορές λόγω διαδηλώσεων

H κατασκευή ενός νέου αγωγού φυσικού αερίου από τα βορειοανατολικά πεδία της British Columbia έχει επιφέρει τη σφοδρή αντίδραση ακτιβιστών και περιβαλλοντικών οργανώσεων, που, μέσω διαμαρτυριών και απεργιακών κινητοποιήσεων, έχουν προκαλέσει βραχυκύκλωμα στις μεταφορές της χώρας.

Ο εν λόγω αγωγός θα εκτείνεται σε 670 χλμ. προς την εγκατάσταση εξαγωγών LNG του Kitimat στον Ειρηνικό Ωκεανό, την οποία διαχειρίζεται η ΤC Energy Corp.

Μάλιστα οι διαδηλώσεις στις σιδηροδρομικές συνδέσεις του Οντάριο, της πλέον πολυπληθέστερης επαρχίας του Καναδά, έχουν δημιουργήσει προβλήματα στη μεταφορά εμπορευμάτων και στις μετακινήσεις πολιτών επί περίπου μία εβδομάδα.

Η Canadian National Railway Co., o εθνικός διαχειριστής των καναδικών σιδηροδρομικών γραμμών, με ανακοίνωσή της την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου σημειώνει ότι είναι αναγκασμένη να αναστείλει τη λειτουργία ενός σημαντικού μέρους του δικτύου της, με εμφανείς οικονομικές επιπτώσεις. Σημειώνεται ότι μέσω του σιδηροδρομικού δικτύoυ μεταφέρονται εμπορεύματα αξίας $188,2 δισ. ετησίως. Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, το Εμπορικό Επιμελητήριο του Καναδά έκανε έκκληση για «άμεση λήξη» στα μπλόκα.

Από την πλευρά του ο Καναδός πρωθυπουργός, Τζάστιν Τρυντώ, επεσήμανε, από τη Σενεγάλη όπου βρέθηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του, ότι οι ειρηνικές διαμαρτυρίες είναι συστατικό στοιχείο της δημοκρατίας της χώρας και κάλεσε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να προσέλθουν σε διάλογο προκειμένου να λήξουν οι κινητοποιήσεις και να επέλθει η κανονικότητα στη χώρα.

Φωτό; ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.