Μπαχρέιν: Με το βλέμμα στις ΑΠΕ

Μπαχρέιν: Με το βλέμμα στις ΑΠΕ

95
Μπαχρέιν: Με το βλέμμα στις ΑΠΕ

Συνεχίζει τις επενδυτικές της κινήσεις στη Μέση Ανατολή η Eni, υπογράφοντας ενεργειακή συμφωνία με το Μπαχρέιν.

Η ιταλική εταιρεία, μετά την πρόσφατη συμφωνία συνεργασίας με την ADNOC του Άμπου Ντάμπι, διά του CEO της, Claudio Descalzi, συνυπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον υπουργό Πετρελαίου του Μπαχρέιν και προέδρου της Tatweer Petroleum, την Α.Ε. Shaikh Mohamed bin Khalifa bin Ahmed Al Khalifa.

Η συμφωνία αναμένεται να ενισχύσει τη συνεργασία στον ενεργειακό κλάδο, προωθώντας νέες πρωτοβουλίες και επενδυτικές κινήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς επίσης και την εξόρυξη και την προσφορά LNG, δεδομένης της βούλησης του πρίγκιπα Salman bin Hamad Al Khalifa στην προώθηση των ΑΠΕ.

Στον κλάδο του LNG, η συνεργασία θα εστιαστεί σε ένα βιώσιμο και αποτελεσματικό ενεργειακό μείγμα, που θα καλύπτει τις μελλοντικές ενεργειακές ανάγκες του Μπαχρέιν.

Η Α.Ε. ο σεΐχης Mohamed, σχολιάζοντας τη συμφωνία, ανέφερε ότι «το βασίλειο του Μπαχρέιν ενδιαφέρεται να αναπτύξει συνεργασίες και να ανταλλάξει ιδέες και τεχνογνωσίες σε αναπτυξιακά προγράμματα τόσο στους κλάδους του πετρελαίου και του φυσικού αέριου όσο και γενικότερα στην ενέργεια».

Φωτό: Albatross Aerial Photography/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.