Άνθρακας: Μέσω Καναδά οι αμερικανικές εξαγωγές προς Ασία

Άνθρακας: Μέσω Καναδά οι αμερικανικές εξαγωγές προς Ασία

135
Άνθρακας: Μέσω Καναδά οι αμερικανικές εξαγωγές προς Ασία

Η αμερικανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση προσδοκά στη συνδρομή του Καναδά και του Μεξικού προκειμένου να συνεχιστούν οι εξαγωγές άνθρακα προς την Ασία, παρακάμπτοντας τις απαγορεύσεις που έχουν επιβάλει οι αρχές των δυτικών πολιτειών των ΗΠΑ.

Σε μια ιδιότυπη σύγκρουση στο εσωτερικό των ΗΠΑ μεταξύ ομοσπονδιακής κυβέρνησης και πολιτειακών αρχών, οι δυτικές αμερικανικές πολιτείες της Καλιφόρνια, του Όρεγκον και της Ουάσιγκτον επέβαλαν περιορισμούς στις φορτώσεις άνθρακα από τα λιμάνια τους, λόγω της επίδρασής του στην κλιματική αλλαγή.

Στον αντίποδα, ο Αμερικανός υπουργός Ενέργειας, Dan Brouillette, δήλωσε ότι «ελπίζουμε να συνεργαστούμε στενά τόσο με το Μεξικό όσο και με τον Καναδά, ώστε να βρούμε τρόπους διεξόδου του άνθρακα από την πολιτεία του Γουαϊόμινγκ», στο πλαίσιο της πρόσφατης υπογραφείσας συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου της Βόρειας Αμερικής.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος συναντήθηκε με τον συντηρητικό πρωθυπουργό της Αλμπέρτα του Καναδά, Jason Kenney, προκειμένου, μέσω της επαρχίας του, να διέρχονται φορτία άνθρακα με τελικό προορισμό τα λιμάνια της Βρετανικής Κολούμπια, παρακάμπτοντας τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.