Ινδία: Στροφή στο ρωσικό πετρέλαιο

Ινδία: Στροφή στο ρωσικό πετρέλαιο

143
Ινδία: Στροφή στο ρωσικό πετρέλαιο

H ρωσική Rosneft υπέγραψε πρόσφατα συμβόλαιο συνεργασίας με την ινδική Indian Oil Corporation, για την παροχή 2 εκατ. τόνων αργού πετρελαίου στην ασιατική χώρα έως τα τέλη του 2020.

Όπως ενημέρωσε η Rosneft, η εξαγωγή του πετρελαίου προς το ινδικό διυλιστήριο θα πραγματοποιείται μέσω του λιμανιού του Novorossiysk. Η υπογραφή της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης του CEO της Rosneft, Igor Sechin, στο Νέο Δελχί.

Παράλληλα, ο κ. Sechin είχε συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου της Ινδίας, Dharmendra Pradhan, στην οποία συζητήθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης projects μεταξύ ινδικών και ρωσικών εταιρειών.

Ένα από τα θέματα που μονοπώλησαν τη συζήτηση ήταν η πιθανή συμμετοχή ινδικών εταιρειών στο Vostok Oil project, που στόχο έχει τη δημιουργία ενός ενεργειακού δικτύου στα βόρεια της ρωσικής επικράτειας Krasnoyarsk.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του Vostok Oil project είναι ότι παρέχει πρόσβαση στο Βόρειο Πέρασμα, έναν άξονα που δίνει τη δυνατότητα μεταφοράς πετρελαίου τόσο στις ευρωπαϊκές όσο και στις ασιατικές αγορές.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.