Οι βρετανικοί λιμένες αναζητούν χρηματοδότηση

Οι βρετανικοί λιμένες αναζητούν χρηματοδότηση

103
Οι βρετανικοί λιμένες αναζητούν χρηματοδότηση

Η Ένωση Βρετανικών Λιμένων, με ανακοίνωσή της, καλεί για επιπλέον χρηματοδότηση και υποστήριξη των τοπικών αρχών για την προστασία των συνόρων από τον νέο κορονοϊό, που έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιο πρόβλημα υγείας. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση ακολούθησε τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ηνωμένου Βασιλείου για τον νέο ιό, καθώς τον χαρακτήρισε «σοβαρή και επικείμενη απειλή» για τη δημόσια υγεία.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι υγειονομικές αρχές των λιμένων είναι υπεύθυνες για την ανάπτυξη υγειονομικών ελέγχων στους θαλάσσιους λιμένες (αλλά και στους αερολιμένες), με σκοπό την αποτροπή της μετάδοσης επικίνδυνων επιδημιών μέσω της ναυτιλίας. Μέχρι στιγμής έχουν τοποθετηθεί ενημερωτικές αφίσες και έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας για τους πλοηγούς που επιβιβάζονται σε πλοία που έρχονται από την Κίνα. Επιπλέον, σε ορισμένα λιμάνια εφαρμόζονται ενισχυμένα μέτρα ελέγχου, με απαίτηση Ναυτικής

Δήλωσης Υγείας από πλοία με πρόσφατο ταξίδι στην Κίνα και με τη διενέργεια συνεντεύξεων.

Επί του παρόντος, ο κίνδυνος μετάδοσης ιού μέσω θαλάσσης παραμένει χαμηλός στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο πρόεδρος της Ένωσης Βρετανικών Λιμένων, Richard Ballantyne, εκφράζει την ανησυχία του για την επάρκεια των πόρων σε ορισμένους λιμένες της χώρας και την αποτελεσματική αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού σε περίπτωση μετάδοσής του.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.