Απούσα η Google από το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της Αφρικής

Απούσα η Google από το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της Αφρικής

185
Απούσα η Google από το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της Αφρικής

H Google ακύρωσε την αγορά του 12,5% του μεγαλύτερου αιολικού πάρκου στην Αφρική λόγω καθυστερήσεων στην υλοποίηση του project, όπως ενημέρωσε με σχετική ανακοίνωση τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου η δανέζικη εταιρεία κατασκευής στροβίλων Vestas.

Το αιολικό πάρκο «Lake Turkana» στην Κένυα έχει παραγωγική ισχύ 310 megawatt (MW) και αρχικά είχε σχεδιαστεί να ολοκληρωθεί το 2017. Ωστόσο, οι μεγάλες καθυστερήσεις ανάγκασαν την Google να αποχωρήσει από το φιλόδοξο project.

Από την άλλη, υψηλόβαθμα στελέχη της Vestas αναφέρουν ότι στα πλάνα της εταιρείας δεν είναι η μακροπρόθεσμη εξ ολοκλήρου ιδιοκτησία του πάρκου και συνεπώς, μετά το ναυάγιο με την Google, αναζητά νέους επενδυτές-συνεταίρους.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας της Αφρικής προσελκύουν την Google, καθώς από το 2013 συμμετέχει ήδη στο ηλιακό πάρκο «Jasper» στη Νότια Αφρική.

Φωτό: Jens Buettner/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.