Τα τρένα θα κυριαρχήσουν και… στη Μάγχη

Τα τρένα θα κυριαρχήσουν και… στη Μάγχη

213
Τα τρένα θα κυριαρχήσουν και… στη Μάγχη

Η Eurostar ανακοίνωσε, για πρώτη φορά, την έναρξη ενός νέου απευθείας δρομολογίου ανάμεσα στο Άμστερνταμ και το Λονδίνο. Από το 2018 έως σήμερα, η απευθείας σύνδεση αφορούσε μόνο το τμήμα Λονδίνο-Άμστερνταμ, καθώς το τμήμα Άμστερνταμ-Λονδίνο γινόταν με ανταπόκριση στις Βρυξέλλες.

Παρά την επίσημη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η κυβέρνηση των Κάτω Χωρών ανακοίνωσε τη συμφωνία με την Αγγλία, που θα επιτρέπει την απευθείας σιδηροδρομική σύνδεση ανάμεσα στις δύο πρωτεύουσες. Μέχρι πρότινος, οι επιβάτες έπρεπε να σταματήσουν στις Βρυξέλλες για τη διενέργεια διαβατηριακού ελέγχου από τις βρετανικές αρχές. Το Ηνωμένο Βασίλειο, όμως, αναμένεται να δημιουργήσει δύο συνοριακούς σταθμούς στις Κάτω Χώρες, έναν στο Άμστερνταμ και έναν αργότερα στο Ρότερνταμ. Κάτι τέτοιο μέχρι πρότινος δεν ήταν εφικτό, καθώς οι ολλανδικές αρχές δεν παραχωρούσαν τη σχετική άδεια.

Η νέα εξέλιξη αναμένεται να μειώσει τον χρόνο του ταξιδιού σε 4 ώρες και 10 λεπτά. Τα πρώτα απευθείας δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν στις 30 Απριλίου και η τιμή των εισιτηρίων θα ξεκινά από 35 βρετανικές λίρες. Η Eurostar, προς το παρόν, έχει προγραμματίσει δύο απευθείας δρομολόγια ημερησίως από το Άμστερνταμ προς το Λονδίνο, με στόχο να ανέλθουν σε τέσσερα στο μέλλον.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.