Εντυπωσιακά αποτελέσματα για την Dorian LPG

Εντυπωσιακά αποτελέσματα για την Dorian LPG

992
Εντυπωσιακά αποτελέσματα για την Dorian LPG

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει η Dorian LPG και το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2019, όπως αποτυπώνεται στα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η διεύρυνση του κύκλου εργασιών και των κερδών, ως απόρροια των αυξημένων ναύλων, υπήρξε άκρως εντυπωσιακή, με τον Ιωάννη Χατζηπατέρα, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Dorian LPG να σχολιάζει σχετικά ότι «ο νέος σε ηλικία στόλος, με τα μισά και παραπάνω πλοία να εξοπλίζονται με scrubbers τους επόμενους μήνες και γενικότερα ο κανονισμός του IMO για το 2020, ενίσχυσε τη θέση μας στην αγορά. Τα τριμηνιαία έσοδά μας αυξήθηκαν κατά 55%, ενώ τα εναρμονισμένα EBITDA υπερδιπλασιάστηκαν σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι […]».

Αναλυτικότερα, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε $85,4 εκατ. στο τρίμηνο, αυξημένα κατά 55% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα ($55,1 εκατ.) Στο σύνολο του εννεαμήνου (η εταιρεία εμφανίζει ετήσιο κλείσιμο τον Μάρτιο εκάστου έτους), οι πωλήσεις έφτασαν τα $238,2 εκατ. έναντι $123,6 εκατ. το 2018, ήτοι αύξηση 92,8%.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε $35,6 εκατ. στο τρίμηνο και $82,4 εκατ. στο εννεάμηνο, εν αντιθέσει με το 2018, οπότε και εμφανίζονταν ζημίες $6,2 εκατ. και $55 εκατ. αντίστοιχα.

Το ποσοστό χρήσης του στόλου (fleet utilization) άγγιξε το 98,4%, ενώ το time charter equivalent ανήλθε σε $43.410 ημερησίως στο τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2019.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.