THETIS- Med: Αλλάζει το Port State Control στη Μεσόγειο

THETIS- Med: Αλλάζει το Port State Control στη Μεσόγειο

2036
THETIS- Med: Αλλάζει το Port State Control στη Μεσόγειο

Το σύστημα υποστήριξης επιθεωρήσεων και η βάση δεδομένων THETIS-Med τίθενται πλέον σε λειτουργία από αυτό το μήνα. Το Thetis Med θεωρείται από την EMSA ένα ορόσημο στις προσπάθειες της ΕΕ προκειμένου να προωθήσει την περιφερειακή συνεργασία μεταξύ των λιμενικών αρχών των μεσογειακών χωρών.

Το νέο πληροφοριακό σύστημα υποστηρίζει και υποστηρίζεται από όλα τα ευρωπαϊκά κράτη που έχουν συνυπογράψει το Μνημόνιο των Παρισίων (Paris MoU) αλλά και των χωρών που απαρτίζουν το αντίστοιχο Μediterranean MoU.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της EMSA το νέο σύστημα σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής στον τρόπο επιθεώρησης των πλοίων στην περιοχή της Μεσογείου. Παράλληλα  ευθυγραμμίζεται ο τρόπος καταγραφής των επιθεωρήσεων αλλά και ο τρόπος διάθεσης των αποτελεσμάτων για ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ χωρών της ΕΕ και τρίτων χωρών που έχουν υπογράψει το Μνημόνιο της Μεσογείου (Αλγερία, Κύπρος, Αίγυπτος, Ισραήλ, Ιορδανία, Λίβανος, Μάλτα, Μαρόκο, Τυνησία και Τουρκία).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.