Ταϊλάνδη: Στη spot αγορά για τις εισαγωγές LNG;

Ταϊλάνδη: Στη spot αγορά για τις εισαγωγές LNG;

146
Ταϊλάνδη: Στη spot αγορά για τις εισαγωγές LNG;

To Υπουργείο Ενέργειας της Ταϊλάνδης συνέστησε στο κρατικό conglomerate πετρελαίου και φυσικού αερίου PTT να εξετάσει τις πιθανότητες εισαγωγών LNG από τη διεθνή spot αγορά, προκειμένου να εκμεταλλευτεί τις υπάρχουσες χαμηλές τιμές.

Ο υπουργός Ενέργειας της Ταϊλάνδης, Sontirat Sontijirawong, σημείωσε σε ΜΜΕ της χώρας του ότι οι τιμές LNG στη spot αγορά έχουν μειωθεί στα $4-5/BTU (British thermal units). Με αυτόν τον τρόπο η τροφοδοσία της Ταϊλάνδης με LNG από τη spot αγορά καθίσταται πιο φθηνή με τις εισαγωγές από τη Μιανμάρ.

«Εάν η PTT μπορεί να εισάγει LNG σε αυτές τις τιμές, το υπουργείο θα προβεί σε μείωση της παράκτιας παραγωγής παροδικά», ανέφερε ο υπουργός. Η παραγωγή φυσικού αερίου της χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας ανέρχεται δυνητικά στα 3.400 εκατ. κυβικά πόδια/ημέρα, κυρίως από τα πεδία Erawan και Bongkot στον Κόλπο της Ταϊλάνδης.

Η PTT εισάγει 5 εκατ. τόνους LNG ετησίως, με όλες τις αποστολές να δεσμεύονται με μακροχρόνια συμβόλαια. Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη εβδομάδα, οι τιμές LNG στις spot αγορές της Ασίας και των ΗΠΑ υποχώρησαν σε χαμηλά τετραετίας λόγω υπερπροσφοράς αλλά και του ηπιότερου χειμώνα στη Βόρεια Ασία, που οδηγεί σε μειωμένη ζήτηση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.