Lukoil: Επενδύσεις $100 δις ενόψει

Lukoil: Επενδύσεις $100 δις ενόψει

198
Lukoil: Επενδύσεις $100 δις ενόψει

Ο ρωσικός πετρελαϊκός κολοσσός Lukoil σχεδιάζει επενδύσεις ύψους $100 δις σε διάφορα projects με χρονικό ορίζοντα άνω των δέκα ετών, κυρίως στη Ρωσία, ως μέρος της στρατηγικής του ανάπτυξης.

Το παραπάνω ανέφερε σε συνέντευξή του στο Reuters ο Vagit Alekperov, CEO της Lukoil, του δεύτερου μεγαλύτερου παραγωγού πετρελαίου στη Ρωσία. Μάλιστα, σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο κ. Alekperov ανέλυσε τον στρατηγικό σχεδιασμό της Lukoil, ο οποίος σε πρώτη φάση θα εστιαστεί στη Βαλτική.

Ωστόσο, οι προοπτικές ανάπτυξης και οι επενδυτικές ευκαιρίες στη Δυτική Αφρική δεν αφήνουν ασυγκίνητη τη Lukoil, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο επικεφαλής της εταιρείας. Είναι εξάλλου χαρακτηριστική η δήλωσή του σε συνέδριο για τις σχέσεις Ρωσίας-Αφρικής που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, σύμφωνα με την οποία η ρωσική εταιρεία θα αναζητήσει, σε συνεργασία με τη Saudi Aramco, επενδυτικές ευκαιρίες στους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου της Αφρικής.

Τέλος, αναφερόμενος στις αμερικανικές κυρώσεις στη βιομηχανία πετρελαίου της χώρας του, ο κ. Alekperov επισήμανε ότι μπορεί βραχυπρόθεσμα τα μέτρα αυτά να μην πλήξουν την παραγωγή, ωστόσο μακροπρόθεσμα η επίδρασή τους θα είναι σημαντική.

Φωτό: Bruno/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.