Ο πρώτος τερματικός αποκλειστικά για RoRo της Αιγύπτου

Ο πρώτος τερματικός αποκλειστικά για RoRo της Αιγύπτου

179
Ο πρώτος τερματικός αποκλειστικά για RoRo της Αιγύπτου

H ιαπωνική NYK, η Bolloré Africa Logistics (Bolloré) και η Toyota Tsusho Corporation (Toyota Tsusho) υπέγραψαν συμφωνία με τη Γενική Αρχή για την Οικονομική Ζώνη της Διώρυγας του Σουέζ για την ανάπτυξη και τη διαχείριση τερματικού αυτοκινήτων στο East Port Said στην Αίγυπτο.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΝΥΚ σημειώνεται ότι η αγορά αυτοκινήτων της Αιγύπτου επεκτείνεται, καθώς αυξάνεται ο πληθυσμός και η οικονομία δείχνει σημάδια ανάπτυξης. Το λιμάνι της Αλεξάνδρειας διαχειρίζεται όλες τις εισαγωγές οχημάτων της Αιγύπτου ‒ πρόκειται για ένα λιμάνι πολλαπλών χρήσεων, που όμως στερείται χώρου.

Ο νέος τερματικός θα είναι ο πρώτος αποκλειστικά για RoRo στην Αίγυπτο. Μάλιστα θα έχει τη δυνατότητα ελλιμενισμού δύο πλοίων μεταφοράς αυτοκινήτων και φορτηγών (PCTC) ταυτόχρονα, ενώ θα διαθέτει και επαρκή αποθηκευτικό χώρο οχημάτων προκειμένου να καλυφθούν οι όποιες ανάγκες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.