Ένεση ρευστότητας €250 εκατ. για τους Ολλανδούς εφοπλιστές

Ένεση ρευστότητας €250 εκατ. για τους Ολλανδούς εφοπλιστές

298
Ένεση ρευστότητας €250 εκατ. για τους Ολλανδούς εφοπλιστές

Η κ. Mona Keijzer, υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων και Κλιματικής Πολιτικής της Ολλανδίας, εγκαινίασε πρόσφατα ένα νέο Fund, για τη χρηματοδότηση Ολλανδών πλοιοκτητών πλοίων μικρών αποστάσεων που σχεδιάζουν να ναυπηγήσουν νεότευκτα πλοία αλλά και να εκσυγχρονίσουν υπάρχοντα. Το fund ύψους 250 εκατ. ευρώ me τη ονομασία Nesec Shipping Debt αφορά ωστόσο την έμμεση επιδότηση των εγχώριων ναυπηγείων αφού οι επιδοτούμενοι πλοιοκτήτες περιορίζονται στην χρησιμοποίηση τους προκειμένου να εισπράξουν τα κονδύλια.

Το Nesec Shipping Debt Fund, το οποίο θα λειτουργεί σαν συμπληρωματικό ‒στις τράπεζες‒ εργαλείο χρηματοδότησης της ναυτιλίας μικρών αποστάσεων της Ολλανδίας, υποστηρίζεται από ιδιώτες επενδυτές, τοπικούς φορείς του Γκρόνινγκεν και την ολλανδική κυβέρνηση.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κ. Keijzer, η Ολλανδία αποτελεί ένα έθνος ναυτικών για πολλούς αιώνες, με τη ναυτιλιακή βιομηχανία να είναι πυλώνας ανάπτυξης της ολλανδικής οικονομίας, συμβάλλοντας με προστιθέμενη αξία 26 δις ευρώ και 275.000 θέσεις εργασίας. Η ίδια συμπλήρωσε ότι, στο πλαίσιο αυτό, η παρούσα κυβέρνηση θα υποστηρίξει τον κλάδο μέσω του νέου fund.

Nα σημειωθεί ότι οι ναυτιλιακές εταιρείες στο Γκρόνινγκεν κατέχουν το 75% επί του συνόλου των 400 πλοίων εσωτερικών πλοών στη Βόρεια Ολλανδία.

Tέλος, να τονιστεί ότι το Nesec Shipping Debt Fund στο εγγύς μέλλον θα εστιάσει, μεταξύ άλλων, στη χρηματοδότηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και offshore πλοίων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.