Μνημόνιο συνεργασίας Eni-ADNOC

Μνημόνιο συνεργασίας Eni-ADNOC

58
Μνημόνιο συνεργασίας Eni-ADNOC

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο CEO της ιταλικής εταιρείας ενέργειας Eni, Claudio Descalzi, με τον υπουργό Προεδρίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και CEO της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας του Άμπου Ντάμπι (ADNOC), Dr. Sultan Ahmed Al Jaber.

Η συνεργασία των δύο πλευρών αφορά την ανάληψη πρωτοβουλιών για έρευνα, με στόχο τη δημιουργία προηγμένων τεχνολογικά λύσεων για τη μείωση, τη συγκέντρωση και την επεξεργασία των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Επιπλέον, η διμερής συμφωνία στοχεύει στην προώθηση της κυκλικής οικονομίας.

Eni και ADNOC έχουν ήδη δηλώσει τη στήριξή τους στη βελτίωση και στον περιορισμό της χρήσης του διοξειδίου του άνθρακα, ενώ η ενεργοποίηση του νέου MoU θα επεκτείνει την υφιστάμενη συνεργασία των δύο εταιρειών.

Claudio-Descalzi-Sultan-Ahmed-Al-Jaber-460

Η Αυτού Εξοχότης, ο Dr. Al Jaber, δήλωσε σχετικά ότι «είμαστε ευτυχείς με την υπογραφή αυτής της στρατηγικού ενδιαφέροντος συμφωνίας με την Eni, η οποία χτίζεται πάνω στην επιτυχημένη πολιτική συνεργασιών που έχουμε επιλέξει στους κλάδους του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Επιπλέον, η συμφωνία αυτή ξεκλειδώνει και αυξάνει τις δυνατότητες εκμετάλλευσης των πηγών υδρογονανθράκων του Άμπου Ντάμπι, καθώς οδεύουμε προς το 2030 […]».

Η Eni δραστηριοποιείται στο Άμπου Ντάμπι από το 2018, συμμετέχοντας με ποσοστό 20% σε εταιρεία εξόρυξης, συμφερόντων της ADNOC, με παραγωγή πετρελαίου περί τα 50.000 βαρέλια ημερησίως.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.