Η Βάρδια- Ένας Διαγωνισμός και Έκθεση Φωτογραφίας για τη ζωή στη Θάλασσα

Η Βάρδια- Ένας Διαγωνισμός και Έκθεση Φωτογραφίας για τη ζωή στη Θάλασσα

479
Η Βάρδια- Ένας Διαγωνισμός και Έκθεση Φωτογραφίας για τη ζωή στη Θάλασσα

Η ναυτιλιακή πλατφόρμα γνώσης και επικοινωνίας για τη νέα γενιά Isalos.net διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά διεθνή διαγωνισμό και έκθεση φωτογραφίας με θέμα τη ζωή εν πλω.

Η φόρμα συμμετοχής στο διαγωνισμό φωτογραφίας είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο www.isalos.net/photocontest

Η θεματολογία του διαγωνισμού είναι εμπνευσμένη από το λογοτεχνικό έργο «Η ΒΑΡΔΙΑ» του ποιητή της θάλασσας Νίκου Καββαδία. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να συνδυαστούν οι εικόνες της ζωής εν πλω, όπως αποτυπώνονται στο έργο του Ν.Καββαδία μερικές δεκαετίες πριν, με τη σύγχρονη πραγματικότητα των ναυτικών, δημιουργώντας έτσι έναν διάλογο ανάμεσα στο χθες και το σήμερα της ελληνικής και διεθνούς ναυτιλίας. Τα σύγχρονα μέσα καταγραφής και αποτύπωσης της εικόνας καλούνται να δώσουν σχήμα και χρώμα στις λογοτεχνικές περιγραφές φέρνοντας το κοινό σε επαφή με έναν κόσμο άγνωστο για τους πολλούς.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να αποστείλουν φωτογραφίες από την καθημερινότητα τους εν πλω και να μοιραστούν με το κοινό τις εικόνες που οι ίδιοι αντικρύζουν κατά τη διάρκεια της βάρδιας τους  στη γέφυρα, στο μηχανοστάσιο ή στο κατάστρωμα κάποιου πλοίου ή σκάφους. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αποτυπωθούν στον φακό στιγμές από την καθημερινότητα των ανθρώπων που εργάζονται στη θάλασσα και υπηρετούν την ναυτιλία.

Επιτροπή αποτελούμενη από προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών καθώς και από φιλότεχνους παράγοντες της ναυτιλιακής κοινότητας θα επιλέξει τις 20 καλύτερες φωτογραφίες.

Οι επιλεγμένες φωτογραφίες θα παρουσιαστούν στην έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Η ΒΑΡΔΙΑ» που θα διοργανώσει η Isalos.net στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στα Σπάτα, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης Posidonia 2020 από την 1η έως την 5η Ιουνίου 2020.

Οι δημιουργοί των τριών καλύτερων φωτογραφιών θα βραβευτούν σε ειδική τελετή που θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Posidonia 2020, όπου και θα τους απονεμηθούν σχετικοί έπαινοι και πλούσια δώρα.

Ο διαγωνισμός και η έκθεση φωτογραφίας θα πραγματοποιηθούν με την αρωγή και υποστήριξη της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης Posidonia 2020 και με την ευγενική χορηγία των Quilter Cheviot, Wallem Group και Celestyal Cruises.

Εκτενής παρουσίαση της έκθεσης φωτογραφίας και σχετικές συνεντεύξεις των νικητών θα δημοσιευτούν στο περιοδικό ΝΑΥΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ, τεύχος Αυγούστου.

Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχή στο διαγωνισμό επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Isalos.net στο www.isalos.net/photocontest

Διάρκεια διαγωνισμού: 8/8/ 2019 έως 15/2/2020.
Διάρκεια έκθεσης φωτογραφίας: 1-5/6/2020 (Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης Posidonia 2020)
Διεύθυνση Επικοινωνίας: Δήμητρα Τσάκου (Τ: 2109222501, E: dt@gratia.gr)
Ιστότοπος Διαγωνισμού: www.isalos.net/photocontest

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.