Ποιες θαλασσινές επαρχίες «χτύπησε» ο κορωναϊός 2019-nCoV

Ποιες θαλασσινές επαρχίες «χτύπησε» ο κορωναϊός 2019-nCoV

2118
Ποιες θαλασσινές επαρχίες «χτύπησε» ο κορωναϊός 2019-nCoV

Πάνω από 320 κρούσματα του νέου κορωναϊού 2019-nCoV επιβεβαιώθηκαν σήμερα το πρωί από τις αρχές στην Κίνα. Σύμφωνα με την κεντρική τηλεόραση της Κίνας, τα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν πλέον σε 14 κινεζικές επαρχίες ενώ 9 ασθενείς κατέληξαν.

Τα περισσότερα κρούσματα, 270 στον αριθμό, έχουν καταγραφεί στην επαρχία Hubei στην κεντρική Κίνα ενώ 22 έχουν καταγραφεί στις παραθαλάσσιες επαρχίες Guangdong και Zhejiang. Στις μεγάλες πόλεις η εμφάνιση κρουσμάτων ήδη ανησυχεί τις τοπικές αρχές: 10  κρούσματα καταγράφηκαν στο Πεκίνο και 6 στη Σαγκάη.

Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ επίσης ανακοίνωσαν 117 περιπτώσεις ασθενών που εμφανίζουν συμπτώματα που σχετίζονται με το νέο κορωναϊό. Το ένα και μοναδικό κρούσμα στην επαρχία Heilongjiang της Κίνας που συνορεύει με τη Ρωσία, έχει ήδη ανησυχήσει τη Μόσχα και το Πεκίνο αφού οι αρχές γνωρίζουν ότι με τους εορτασμούς του κινεζικού νέου έτους την επόμενη εβδομάδα αρκετοί Κινέζοι θα ταξιδέψουν, πιθανώς μεταφέροντας τον κορωναϊό σε γειτονικές χώρες.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.