Containerships: Στο 3,5% η αύξηση του στόλου;

Containerships: Στο 3,5% η αύξηση του στόλου;

131
Containerships: Στο 3,5% η αύξηση του στόλου;

O στόλος των containerships αναμένεται να ξεπεράσει οριακά τα 24 εκατ. TEUs το 2020, σημειώνει σε πρόσφατη ανάλυσή της η Alphaliner. Πιο συγκεκριμένα, ο οίκος αναλύσεων στην αγορά των containerships εκτιμά ότι το τρέχον έτος ο παγκόσμιος στόλος των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων θα αυξηθεί κατά 3,5%, στα 24,05 εκατ. TEUs.

Στο μέτωπο των ανακυκλώσεων, η Alphaliner εκτιμά ότι θα υπάρξει αυξημένη δραστηριότητα κατά το β΄ εξάμηνο του 2020, καθώς τα παλαιότερα και λιγότερο αποδοτικά πλοία θα δώσουν τη θέση τους σε προηγμένα τεχνολογικά, που θα εξυπηρετούν τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς του ΙΜΟ. Αναλυτικότερα, περίπου 300.000 ΤΕUs θα σταλούν για scrapping έναντι 207.000 το 2019.

Κατά το report, o στόλος των containerships θα αυξηθεί κατά παραπάνω από 5% το β΄ εξάμηνο του έτους, καθώς θα καταγραφεί αυξημένος αριθμός παραδόσεων, ενώ και ένας σημαντικός αριθμός πλοίων που είχε αποσυρθεί για εγκατάσταση scrubbers θα επανέλθει στην αγορά.

Φωτό: Jeon Heon-Kyun/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.