Maersk Tankers: Στα σκαριά ένα ψηφιακό και πράσινο spin-off

Maersk Tankers: Στα σκαριά ένα ψηφιακό και πράσινο spin-off

253
Maersk Tankers: Στα σκαριά ένα ψηφιακό και πράσινο spin-off

Σε μια κίνηση που καταδεικνύει τις βλέψεις της για ψηφιακή ολοκλήρωση προχώρησε πρόσφατα η Maersk Tankers, που εγκαινίασε μια νέα δραστηριότητα με επίκεντρο την ψηφιοποίηση.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα αυτή επιχειρηματική δράση της Maersk Tankers έχει στόχο την ανάπτυξη και την πώληση του λογισμικού SimBunker σε πλοιοκτήτες και managers στην ποντοπόρο ναυτιλία, προκειμένου να τους βοηθήσει να αυξήσουν την αποδοτικότητα των πλοίων τους μειώνοντας παράλληλα τις εκπομπές CO2.

Το SimBunker έχει τη δυνατότητα να μειώσει τις δαπάνες για καύσιμα των πλοίων, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως η ταχύτητα και η διαδρομή. Το εν λόγω λογισμικό αναπτύχθηκε από τη Maersk Tankers, η οποία τώρα προχωρά σε spin-off για την ψηφιακή αυτή δραστηριότητα.

Μάλιστα, από το 2016, ο δανέζικος κολοσσός στρατηγικά επιλέγει να αυξήσει τη χρήση της ψηφιοποίησης, αναπτύσσοντας νέες καινοτομίες και προϊόντα in-house, βελτιώνοντας έτσι την εμπειρία που απολαμβάνουν οι πελάτες του.

Φωτό: Maersk Tankers

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.