Η Αυστραλία στην κορυφή των εξαγωγών LNG

Η Αυστραλία στην κορυφή των εξαγωγών LNG

301
Η Αυστραλία στην κορυφή των εξαγωγών LNG

Η Αυστραλία ξεπέρασε το Κατάρ στις εξαγωγές LNG το 2019 και αναρριχήθηκε στην πρώτη θέση σε παγκόσμια κλίμακα, σύμφωνα με την EnergyQuest, εταιρεία παροχής συμβουλών στον κλάδο της ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα, η Αυστραλία εξήγαγε 77,5 εκατ. τόνους LNG το περασμένο έτος, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 11,4%, με τη συνολική αξία αυτών των εξαγωγών να ανέρχεται σε $49 δις. Κύριος λόγος για τη σημαντική αυτή αύξηση υπήρξε η αύξηση των ροών από το Ichthys project, το οποίο διαχειρίζεται η ιαπωνική INPEX στη Θάλασσα Τιμόρ.

Ο επικεφαλής της EnergyQuest, Graeme Bethune, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι για μεμονωμένους μήνες στο παρελθόν η Αυστραλία είχε ξεπεράσει το Κατάρ στη λίστα με τους κορυφαίους εξαγωγείς LNG. Ωστόσο, το 2019 αποτελεί το πρώτο έτος όπου η Αυστραλία ξεπερνά το Κατάρ σε ετήσια βάση, όπως τόνισε ο ίδιος.

Παρά το γεγονός ότι τα επίσημα στοιχεία για τις εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου από το Κατάρ δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί, εκτιμήσεις κάνουν λόγο για εξαγωγές που δεν υπερβαίνουν τους 75 εκατ. τόνους.

Τέλος, οι αυστραλιανές εξαγωγές LNG παρουσιάστηκαν υπερδιπλασιασμένες σε σχέση με τις αντίστοιχες των ΗΠΑ ‒την πλέον ραγδαία εξελισσόμενη δύναμη στην αγορά του LNG‒, καθώς το Υπουργείο Ενέργειας της χώρας εκτιμά ότι οι εν λόγω ροές έφτασαν στους 34,3 εκατ. τόνους το περασμένο έτος

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.