Ακυβέρνητο φορτηγό πλοίο λόγω απώλειας πηδαλίου

Ακυβέρνητο φορτηγό πλοίο λόγω απώλειας πηδαλίου

2190
Ακυβέρνητο φορτηγό πλοίο λόγω απώλειας πηδαλίου

Ακυβέρνητο, λόγω απώλειας πηδαλίου, πλέει στη θαλάσσια περιοχή Βορειοανατολικά του Ακρωτήριου Μαλέα το φορτηγό πλοίο «AEOLOS» με σημαία Marshall Islands και 22 μέλη αλλοδαπό πλήρωμα.

Στην περιοχή βρίσκονται 2 παρεπλέοντα ενώ πνέουν άνεμοι εντάσεως 10 BF.

Ενημέρωση 06/01/2020  16:00

Το εν λόγω πλοίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Diliskelesi Τουρκίας με προορισμό τον λιμένα San Nicolas Αργεντινής έμφορτο με 19.273,42 μ.τ. σιδηρομεταλλεύματος Με την άμεση κινητοποίηση του ΕΚΣΕΔ/ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκαν δύο παραπλέοντα πλοία τα οποία έσπευσαν στην περιοχή, ενώ σημειώνεται ότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή είναι εξαιρετικά δυσμενείς. Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που παρακολουθεί στενά το περιστατικό, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Πλοίαρχο του ως άνω Φ/Γ πλοίου και τους Πλοιάρχους των παραπλεόντων, ενώ Ρ/Κ πλοίο απέπλευσε, μεσημβρινές ώρες σήμερα από τον λιμένα Πειραιά προκειμένου να προσεγγίσει στην περιοχή και να εκκινήσουν οι διαδικασίες ρυμούλκησης.

Ενημέρωση 07/01/2020  07:15

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη θαλάσσια περιοχή(άνεμοι έντασης έως 10 μποφόρ) δεν διευκολύνουν τη ρυμούλκηση του πλοίου, γι’ αυτό στο σημείο αναμένεται και δεύτερο ρυμουλκό.

Τελευταία ενημέρωση 07/01/2020 18:43

Στον όρμο της Νεάπολης Βοιών, ρυμουλκείται από δύο ρυμουλκά και υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες, το φορτηγό πλοίο «AEOLOS».

Το πλοίο αναμένεται να φθάσει στο σημείο μετά από 12 ώρες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.