Μαλαισία: Πολύ υψηλές αποδόσεις στις τιμές αργού πετρελαίου

Μαλαισία: Πολύ υψηλές αποδόσεις στις τιμές αργού πετρελαίου

242
Μαλαισία: Πολύ υψηλές αποδόσεις στις τιμές αργού πετρελαίου

Το τελευταίο διάστημα, η ζήτηση για αργό πετρέλαιο χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο κινείται σε υψηλά επίπεδα στις ασιατικές περιοχές ως αποτέλεσμα των νέων κανονισμών του IMO για περιορισμό των ατμοσφαιρικών ρύπων σε συνάρτηση με την ύπαρξη πολλών διυλιστηρίων στην περιοχή που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή συμβατικού με τη νομοθεσία VLSFO.

Η αύξηση της ζήτησης σε συνδυασμό με τους υψηλούς ναύλους που καταγράφει η ναυλαγορά στα φορτία από τη Δύση οδηγούν τα ασιατικά διυλιστήρια σε εισαγωγές αργού πετρελαίου από τις γειτονικές χώρες-παραγωγούς. Η Μαλαισία έχει αποδειχτεί μία από τις κυριότερες επιλογές, καθώς το χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο πετρέλαιο που εξάγει αποτελεί ιδανική λύση για την παραγωγή VLSFO.

Σύμφωνα με το Reuters, οι τιμές του αργού από τη Μαλαισία καταγράφουν υψηλά premium σε σχέση με τις τιμές του Brent, που αποτελεί σημείο αναφοράς για το πετρελαϊκό εμπόριο παγκοσμίως. Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόσφατα η κρατική εταιρεία της Μαλαισίας, Petronas, πούλησε 300.000 βαρέλια στη Shell με ένα premium $9,5, ενώ η ConocoPhillips πούλησε επίσης 600.000 βαρέλια αργό πετρέλαιο από το Kimanis με premium κοντά στα $9, σε σχέση πάντα με την τιμή του Brent την ημέρα της πώλησης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.