«Αντίο, ναυτιλία» για την ArcelorMittal

«Αντίο, ναυτιλία» για την ArcelorMittal

4091
«Αντίο, ναυτιλία» για την ArcelorMittal

Η ArcelorMittal, μία από τις κορυφαίες εταιρείες παραγωγής χάλυβα, προχωρά σε σημαντική αναδιάρθρωση, καθώς αναμένεται να πουλήσει το 50% των δραστηριοτήτων της στη ναυτιλία, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Reuters.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική της εταιρείας να απομακρύνει περιουσιακά στοιχεία αξίας $2 δις έως τα μέσα του 2021, προκειμένου να μειώσει τα χρέη της.

Ειδικότερα, η ArcelorMittal, τα καθαρά χρέη της οποίας ανέρχονταν σε $10,7 δις στα τέλη Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου την πώληση του μεριδίου της στην Global Chartering Ltd (GCL) στην DryLog. Από την πώληση αυτή η εταιρεία ευελπιστεί να μειώσει τα χρέη της κατά $530 εκατ.

Το deal πρόκειται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών. Η GCL διαχειρίζεται έναν στόλο 28 bulk carriers, εκ των οποίων τα τρία ιδιόκτητα, ενώ τα υπόλοιπα 25 είναι εκμισθωμένα με μακροχρόνιες συμφωνίες. Να σημειωθεί ότι η DryLog αποτελεί ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή εταιρεία, θυγατρική της GasLog.

Φωτό: Mohammed Hijaz/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.