Νέο κοίτασμα πετρελαίου στο Μεξικό

Νέο κοίτασμα πετρελαίου στο Μεξικό

119
Νέο κοίτασμα πετρελαίου στο Μεξικό

Η μεξικανική Pemex ανακοίνωσε τον εντοπισμό νέου πετρελαϊκού κοιτάσματος, που ανέρχεται σε τουλάχιστον 500 εκατ. βαρέλια. Η ανακοίνωση ήλθε κατόπιν επίσκεψης του Μεξικανού προέδρου Andrés Manuel López Obrador, συνοδευόμενου από τον γενικό διευθυντή της Pemex, Octavio Romero Oropeza, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Quesqui.

Ο αξιωματούχος της Pemex δήλωσε ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη ανακάλυψη κοιτάσματος από το 1987, ενώ επιπλέον ανέφερε ότι η μεξικανική εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει τόσο σε νέες εξορύξεις όσο και στις υποδομές, προκειμένου να επιτύχει άνοδο της πετρελαϊκής παραγωγής της.

Το νέο κοίτασμα υπολογίζεται ότι θα παράγει περί τα 4.500 βαρέλια ημερησίως, με δυνατότητα αύξησης στα 7.500 βαρέλια. Ενώ οι αρχικές γεωλογικές εκτιμήσεις έδειχναν ότι η δυναμικότητα του νέου κοιτάσματος ανερχόταν σε 40 εκατ. βαρέλια, νεότερα στοιχεία, κατόπιν των σεισμικών ερευνών, επιβεβαίωσαν την ύπαρξη πολύ μεγαλύτερων αποθεμάτων, τα οποία πλέον υπολογίζονται σε 500 εκατ. βαρέλια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.