Κορυφαίος προμηθευτής φυσικού αερίου της ΕΕ η Ρωσία

Κορυφαίος προμηθευτής φυσικού αερίου της ΕΕ η Ρωσία

367
Κορυφαίος προμηθευτής φυσικού αερίου της ΕΕ η Ρωσία

Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass, σε δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Ενέργειας, Alexander Novak, τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, ανακοινώθηκε ότι η Ρωσία ξεπέρασε τα τελευταία χρόνια τις ΗΠΑ από άποψη ποσοτήτων προμήθειας φυσικού αερίου στις ευρωπαϊκές χώρες.

Αναφορικά με τις χώρες της Ευρώπης, το μερίδιο της Ρωσίας στην παροχή φυσικού αερίου ανέρχεται στο 20%, το οποίο σε καθαρούς αριθμούς είναι περίπου 12-13 εκατ. τόνοι, ενώ το αντίστοιχο των ΗΠΑ φτάνει στο 13% και στους 9 εκατ. τόνους.

Ο αριθμός των χωρών καταναλωτριών LNG έχει διπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια, σημείωσε ο κ. Novak. Επίσης, η κατανάλωση LNG αυξάνεται συνεχώς στις ευρωπαϊκές χώρες, με χαρακτηριστικά παραδείγματα την Ισπανία και τη Γαλλία. Άλλωστε, σύμφωνα με όλες τις εκθέσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και σχετίζονται με το παγκόσμιο ενεργειακό μέλλον, το μερίδιο του φυσικού αερίου προβλέπεται να αυξηθεί, καθώς αποτελεί το πιο αξιόπιστο μέσο στην παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση εν αντιθέσει με τον άνθρακα και το πετρέλαιο, που αναμένεται να περιοριστούν.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.