Καταστροφές στις καλλιέργειες στο Κέρας της Αφρικής

Καταστροφές στις καλλιέργειες στο Κέρας της Αφρικής

172
Καταστροφές στις καλλιέργειες στο Κέρας της Αφρικής

Η Σομαλία είναι αντιμέτωπη με το χειρότερο ξέσπασμα «επιδρομών» της ακρίδας της έρημου (Desert Locust) τα τελευταία 25 χρόνια. Το συγκεκριμένο είδος ακρίδας θεωρείται από τα πιο επιβλαβή και επικίνδυνα για τις αγροτικές καλλιέργειες, καθώς πρόκειται για πολυφάγα έντομα, με τη δυνατότητα να πετούν σε μεγάλες αποστάσεις (ακόμα και 100 χλμ. την ημέρα) και να καταναλώνουν το βάρος τους σε τροφή καθημερινά. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, κατά μέσο όρο, ένα σμήνος ακρίδων αυτού του είδους καταστρέφει καλλιέργειες που θα κάλυπταν τις διατροφικές ανάγκες 2.500 ανθρώπων για ένα έτος.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών, εκτός από τη Σομαλία, απειλούνται σοβαρά και καλλιέργειες σε ανατολικές περιοχές της Αιθιοπίας. Ταυτόχρονα, υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να επηρεαστούν και άλλες χώρες, όπως η Ερυθραία, η Κένυα και το Τζιμπουτί.

Μέχρι στιγμής περισσότερα από 700.000 στρέμματα στη Σομαλία έχουν καταληφθεί από την ακρίδα της ερήμου.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.