Στην τελική ευθεία για τον αγωγό EastMed

Στην τελική ευθεία για τον αγωγό EastMed

264
Στην τελική ευθεία για τον αγωγό EastMed

Στις 12 Δεκεμβρίου 2019 συνεδρίασε στο Μιλάνο, το Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα υλοποίησης του αγωγού EastMed «ΥΑΦΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝ» Α Ε, στην οποία συμμετέχουν ισομερώς η ΔΕΠΑ και η ιταλική EDISON.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει με την επένδυση της τάξεως των περίπου 70 εκατ. € προκειμένου να ολοκληρωθούν τα εναπομένοντα στάδια της ανάπτυξης και ωρίμανσης του αγωγού EastMed επιτρέποντας την λήψη της Τελικής Επενδυτικής Απόφασης σε δύο έτη.
Η στρατηγική επένδυση της «ΥΑΦΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝ» στοχεύει στην υλοποίηση του πρώτου αγωγού που θα μεταφέρει απευθείας το φυσικό αέριο της Α. Μεσογείου στις αγορές της Ευρώπης και αποτελεί ένα ακόμη βήμα προόδου προς την δημιουργία ενός ενεργειακού κόμβου στη Μεσόγειο, συμβάλλοντας στην επίτευξη των ενεργειακών στόχων της Ευρώπης για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας και της ενεργειακής ασφάλειας μέσω της διαφοροποίησης.

Ο EastMed δημιουργεί απευθείας όδευση για τη μεταφορά φυσικού αερίου από τα νέα κοιτάσματα της Α. Μεσογείου, συνδέοντας της αγορές της Ευρώπης με την λεκάνη της Λεβαντίνης μέσω της Κύπρου, της Ελλάδας και της Ιταλίας.
Δεδομένου της συμβολής του προς την επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για την ενεργειακή ασφάλεια και την διαφοροποίηση των πηγών και οδεύσεων ο EastMed χαίρει την υποστήριξη της ΕΕ η οποία το αναγνωρίζει ως Έργο Κοινού Ενδιαφέροντος και η ανάπτυξή του συγχρηματοδοτείται μέσω του προγράμματος «Συνδέοντας την Ευρώπη» ( CEF).

Φωτο: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.