Η Νότια Αφρική έτοιμη για το μεγάλο βήμα στη ναυτιλία

Η Νότια Αφρική έτοιμη για το μεγάλο βήμα στη ναυτιλία

372
Η Νότια Αφρική έτοιμη για το μεγάλο βήμα στη ναυτιλία

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που η Maersk εξαγόρασε την κρατική liner ναυτιλιακή εταιρεία της Νότιας Αφρικής. Έκτοτε η χώρα δεν διαθέτει κρατική ναυτιλιακή εταιρεία, κάτι το οποίο η νοτιοαφρικανική κυβέρνηση επιθυμεί να αλλάξει, όπως μεταδίδει το Business Live.

Πιο συγκεκριμένα, στο εν λόγω δημοσίευμα τονίζεται ότι η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής επιχειρεί να αναδομήσει τον κλάδο των μεταφορών στη χώρα, ιδιαίτερα την αεροπορική βιομηχανία αλλά και τη ναυτιλία. Υπενθυμίζεται ότι τόσο η South Africa Airways  όσο και άλλες κρατικών συμφερόντων εταιρείες στον κλάδο των μεταφορών αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Μεταφορών, Fikile Mbalula, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει να «τρέξει» την Passenger Rail Agency of SA για έναν χρόνο.

Ο ίδιος δήλωσε στο κοινοβούλιο της χώρας του ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η εγκαθίδρυση μιας νέας ναυτιλιακής εταιρείας δημοσίου συμφέροντος, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα στρατηγικής σημασίας περιουσιακό στοιχείο για τη Νότια Αφρική.

«Ως ναυτιλιακό κράτος με ακτογραμμή άνω των 2.500 χλμ., το οποίο περικυκλώνεται από τρεις ωκεανούς και βρίσκεται στο μέσον των πλέον πολυσύχναστων θαλάσσιων διαδρομών, παραμένουμε σταθεροί στην άποψή μας ότι η θάλασσα μπορεί να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Mbalula.

Τέλος, ο Νοτιοαφρικανός υπουργός στάθηκε στην εκπαίδευση και στην καινοτομία, τομείς στους οποίους η χώρα πρέπει να επενδύσει προκειμένου να πραγματοποιηθεί ομαλώς η μετάβαση αυτή για τις μεταφορές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.