Σε επαγρύπνηση εταιρείες-κολοσσοί ενόψει Brexit

Σε επαγρύπνηση εταιρείες-κολοσσοί ενόψει Brexit

271
Σε επαγρύπνηση εταιρείες-κολοσσοί ενόψει Brexit

Μετά την ισχυρή νίκη του Μπόρις Τζόνσον στις πρόσφατες εκλογές του Ηνωμένου Βασιλείου, ο απρόβλεπτος Βρετανός πολιτικός φαντάζει ως ο άνθρωπος που κρατά την τύχη του Brexit στα χέρια του. Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του, το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου, χωρίς «ίσως», «αν» και «αλλά».

Στο πλαίσιο αυτό και γύρω από τη μεγάλη αβεβαιότητα που επικρατεί για το Brexit με ή χωρίς συμφωνία, μεγάλες εταιρείες λιανικού εμπορίου εντατικοποιούν τις εργασίες τους προκειμένου να είναι έτοιμες για τη δύσκολη αυτή μετάβαση. Πιο συγκεκριμένα, η Amazon αναζητά την πρώτη της αποθήκη στην Ιρλανδία ώστε να διανέμει άμεσα τα προϊόντα της στη χώρα, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

Μέχρι στιγμής, εταιρείες-κολοσσοί όπως η Αmazon και ο όμιλος Marks & Spencer αποστέλλουν τα εμπορεύματά τους στην Ιρλανδία από αποθήκες που διατηρούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, γεγονός που ενδεχομένως να τις καταστήσει ευάλωτες σε περίπτωση ενός Hard Brexit, που δεν θα εγγυηθεί την ομαλή μεταφορά εμπορευμάτων μέσω της Ιρλανδικής Θάλασσας.

Στο μεταξύ, ιρλανδικές εταιρείες ακινήτων, όπως η Green REIT Plc και η IPUT Plc, εξετάζουν τις δυνατότητες επένδυσης σε αποθήκες του Δουβλίνου, καθώς αναμένουν ότι η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ θα αυξήσει τη ζήτηση γι’ αυτά τα ακίνητα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.