Νέος τερματικός κρουαζιέρας στο Τέξας

Νέος τερματικός κρουαζιέρας στο Τέξας

93
Νέος τερματικός κρουαζιέρας στο Τέξας

Το Galveston, το τέταρτο πιο πολυσύχναστο λιμάνι κρουαζιέρας στη Βόρεια Αμερική, και η Royal Caribbean Cruises Ltd. υπέγραψαν πρόσφατα μακροχρόνια συμφωνία για την ανάπτυξη ενός νέου τερματικού κρουαζιέρας έναντι του ποσού των $100 εκατ.

Η συμφωνία ορίζει ότι η Royal Caribbean Cruises θα χτίσει τον νέο τερματικό και θα τον εκμισθώσει από το λιμάνι Galveston για είκοσι χρόνια. Η κατασκευή του θα ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2020 και, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, θα καταλαμβάνει έκταση 170.000 τετραγωνικών ποδών στην ανατολική πλευρά του αμερικανικού λιμένα.

Όπως σημείωσε ο επικεφαλής του λιμανιού του Galveston, Rodger Rees, η συμφωνία αποτελεί ορόσημο όχι μόνο για το λιμάνι αλλά και για το ίδιο το νησί, καθώς θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, οδηγώντας ως εκ τούτου στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Είναι χαρακτηριστικό, τέλος, ότι η αγορά κρουαζιέρας στο Galveston αναπτύχθηκε κατά 13% το 2018, οδηγώντας σε $1,5 δις άμεσες δαπάνες, ενώ πλέον απασχολεί 26.241 εργαζομένους.

Φωτό: Hetoimasai/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.