ΕΙΑ: Η Ινδία θα ξεπεράσει τις ΗΠΑ σε κατανάλωση ενέργειας έως το...

ΕΙΑ: Η Ινδία θα ξεπεράσει τις ΗΠΑ σε κατανάλωση ενέργειας έως το 2050

61
ΕΙΑ: Η Ινδία θα ξεπεράσει τις ΗΠΑ σε κατανάλωση ενέργειας έως το 2050

Σύμφωνα με έκθεση του αμερικανικού οργανισμού EIA (Energy Information Administration), η Ινδία αναμένεται να καταναλώνει περισσότερη ενέργεια από τις ΗΠΑ, αλλά και τις χώρες του OECD, από τα μέσα της δεκαετίας του 2040 έως τα τέλη του 2050. Η μόνη χώρα που θα την ξεπερνάει σε ενεργειακές ανάγκες θα είναι η Κίνα, η οποία εδραιώνεται στην πρώτη θέση των καταναλωτριών χωρών.

Τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν πως το ΑΕΠ της Ινδίας θα φτάσει από τα $9 τρις το 2018 στα $49 τρις έως το 2050, «τρέχοντας» με μέσο ρυθμό ανάπτυξης άνω του 5% ετησίως. Κίνα και Ινδία είναι οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες την τελευταία δεκαετία και, σύμφωνα με την ΕΙΑ, θα αποτελέσουν τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της παγκόσμιας ενεργειακής ζήτησης.

Η συνολική κατανάλωση ενέργειας στην ινδική χερσόνησο αναμένεται έως το 2050 να «τρέχει» με 3,4% ετησίως, αυξάνοντας το μερίδιό της στην παγκόσμια κατανάλωση ενέργειας από το 6% το 2018 στο 13%. Η ΕΙΑ σημειώνει πως η οικονομική ανάπτυξη της χώρας θα επικεντρωθεί σε τομείς μεταποίησης, με τις ενεργειακές ανάγκες να αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς λόγω της ενεργειακής έντασης του συγκεκριμένου βιομηχανικού κλάδου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.