Η Mitsubishi Heavy Industries αναγκάζεται σε συρρίκνωση

Η Mitsubishi Heavy Industries αναγκάζεται σε συρρίκνωση

369
Η Mitsubishi Heavy Industries αναγκάζεται σε συρρίκνωση

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ιαπωνικό αλλά και διεθνή ναυτιλιακό Τύπο, η Mitsubishi Heavy Industries εξετάζει το ενδεχόμενο να πωλήσει ένα από τα μεγαλύτερα ναυπηγεία της στην Ιαπωνία. Σκοπός είναι να μειώσει τα λειτουργικά έξοδά της αλλά και να περιορίσει την παρουσία της σε μια αγορά που έχει στρεβλωθεί από τον διεθνή αθέμιτο ανταγωνισμό, ιδίως σε ορισμένες κατηγορίες κατασκευής μεγάλων πλοίων. Πιο συγκεκριμένα, ο ιστορικός ιαπωνικός όμιλος εξετάζει την άμεση πώληση του ναυπηγείου Koyagi, στο Nagasaki, στην Oshima Shipbuilding Co., τον τρίτo μεγαλύτερο ναυπηγικό όμιλο στην Ιαπωνία.

Η προστατευτική πολιτική της Κορέας και της Κίνας ως προς τα ναυπηγεία τους, αλλά και η αδυναμία των διεθνών οργάνων και φορέων να ανιχνεύσουν αλλά και να καταδικάσουν τις όποιες αθέμιτες πρακτικές οι οποίες διαστρεβλώνουν τον διεθνή ανταγωνισμό, οδηγούν σε άμεσες και ριζικές αναθεωρήσεις των στρατηγικών που θα επιτρέψουν την επιβίωση στα ναυπηγικά conglomerates Δύσης και Ανατολής.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.