Ιω. Προκοπίου: «Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις φωνές μας»

Ιω. Προκοπίου: «Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις φωνές μας»

960
Ιω. Προκοπίου: «Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις φωνές μας»

Η κυρία Ιωάννα Προκοπίου τόνισε, κατά την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση που διεξήχθη στο ετήσιο ICS Forum στην Αθήνα, ότι από την αυτορρύθμιση προχωρήσαμε ως βιομηχανία στην υπερ-ρύθμιση, κυρίως λόγω της ανάγκης για εξεύρεση άμεσων λύσεων για την προστασία του περιβάλλοντας και τη βελτίωση του κλίματος. Σε αυτή τη νέα τάξη πραγμάτων υπενθύμισε, ωστόσο, ότι η ναυτιλιακή κοινότητα διεθνώς είναι τόσο κατακερματισμένη και τα όσα εκφράζουν τα όργανά της αντανακλούν τόσο πολλά και διαφορετικά συμφέροντα, που δεν μπορούμε να έχουμε, δυστυχώς, μια κοινή και δυνατή φωνή στα διεθνή fora.

Παράλληλα δεν δίστασε να διατυπώσει τη θέση ότι η «μόνη λύση είναι να δουλέψουμε μαζί, ο ένας με τον άλλο και όχι ο ένας εναντίον του άλλου» και να ενημερώσουμε τους κοινωνικούς εταίρους, όσους λαμβάνουν αποφάσεις αλλά και την κοινωνία γενικότερα για το έργο της ναυτιλίας. Η κυρία Προκοπίου επισήμανε επίσης ότι ο εφοπλισμός πρέπει να εστιαστεί στον εποικοδομητικό διάλογο κοιτώντας τη μεγάλη εικόνα και όχι στην επιβολή απόψεων μεταξύ των μελών του. Όλα τα καινούργια προτεινόμενα μέτρα, κατά την κυρία Προκοπίου, πρέπει να έχουν μια ολιστική προσέγγιση με συγκεκριμένα περιβαλλοντικά οφέλη, λαμβάνοντας υπόψη το περιβαλλοντικό αποτύπωμα αυτών των λύσεων.

Φωτό: City of London Biennial Meeting/Duncan Phillips Photography

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.