Commodities: Τι εκτιμούν τραπεζικοί κολοσσοί

Commodities: Τι εκτιμούν τραπεζικοί κολοσσοί

198
Commodities: Τι εκτιμούν τραπεζικοί κολοσσοί

H Goldman Sachs πρόσφατα αναθεώρησε προς τα επάνω τις εκτιμήσεις της για τις αποδόσεις των επενδύσεων σε εμπορεύματα για την περίοδο των επόμενων δώδεκα μηνών, από το 3% στο 6,4%.

Όπως σημειώνει ο τραπεζικός κολοσσός, η βελτίωση των προοπτικών αυτών πηγάζει μεν από την αγορά του πετρελαίου και την παράταση των περικοπών που αποφάσισε ο OPEC, αλλά και από τις στρεβλώσεις στην προσφορά αγροτικών εμπορευμάτων.

Η «πολιτική σαφήνεια», μετά από μια πιθανή συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας αλλά και από την έκβαση των εκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα δώσει ώθηση στη ζήτηση για εμπορεύματα, σημειώνει η Goldman Sachs. Ωστόσο, στο ίδιο report αναφέρεται ότι τα δομικά ζητήματα στην παγκόσμια προσφορά παραμένουν: χαμηλές αποδόσεις στις εταιρείες εμπορίας, μεγάλα χρέη και περιβαλλοντικές υποχρεώσεις.

Ο τραπεζικός κολοσσός βλέπει αποδόσεις της τάξεως του 1,7%, 4,7% και 6,4% για τον δείκτη S&P GSCI για περίοδο 3 μηνών, 6 μηνών και 12 μηνών αντίστοιχα.

Μετά το πέρας των δώδεκα μηνών, η Goldman Sachs εκτιμά ότι οι επενδύσεις σε εμπορεύματα ενέργειας θα αποφέρουν αποδόσεις κατά μέσο όρο 9,1%, σε πολύτιμα μέταλλα 7,7% και σε προϊόντα κτηνοτροφίας 7,9%.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.