Ρεκόρ εμπορικών συναλλαγών Κίνας-Ρωσίας

Ρεκόρ εμπορικών συναλλαγών Κίνας-Ρωσίας

110
Ρεκόρ εμπορικών συναλλαγών Κίνας-Ρωσίας

Το εμπόριο μεταξύ Κίνας και Ρωσίας αναμένεται φέτος να φτάσει τα $110 δις, σημειώνοντας ιστορικό υψηλό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κινεζικού Υπουργείου Εμπορίου που δημοσιεύτηκαν στις 12 Δεκεμβρίου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου, Gao Feng, ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη πως οι συναλλαγές των δύο χωρών ανήλθαν στα $100,32 δις την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2019, σημειώνοντας αύξηση 3,1% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Αξιοσημείωτα εμπορικά στοιχεία, στο προαναφερθέν διάστημα, αποτελούν η αύξηση κατά 12% των εξαγωγών ρωσικών γεωργικών προϊόντων προς την Κίνα και η αντίστοιχη άνοδος κατά 66,4% των εξαγωγών αυτοκινήτων της Κίνας με προορισμό τη χώρα της Ρωσίας.

Η διετία που κλείνει έχει χαρακτηριστεί από τις δύο υπερδυνάμεις ως «χρόνια διμερούς εμπορίου και συνεργασίας», με πολλές επιχειρήσεις αυτών των χωρών να εγκαθιδρύουν ισχυρότατους επιχειρηματικούς δεσμούς.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.