Nηολόγιο Marshall Islands: Νέα υπηρεσία για την απογραφή των επικίνδυνων υλικών στα...

Nηολόγιο Marshall Islands: Νέα υπηρεσία για την απογραφή των επικίνδυνων υλικών στα πλοία

290
Nηολόγιο Marshall Islands: Νέα υπηρεσία για την απογραφή των επικίνδυνων υλικών στα πλοία

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης για την ανακύκλωση των πλοίων (EUSRR), από τις 31 Δεκεμβρίου 2020, πλοία που δεν ανήκουν στην ΕΕ και προσεγγίζουν ευρωπαϊκά λιμάνια θα πρέπει να φέρουν μια επαληθευμένη απογραφή επικίνδυνων υλικών (IHM) μαζί με μια σχετική δήλωση συμμόρφωσης (SoC).

Η σημαία της Δημοκρατίας των Νήσων Μάρσαλ (RMI), προκειμένου να βοηθήσει τους πλοιοκτήτες να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις του EUSRR, λανσάρει μια νέα υπηρεσία για την επαλήθευση του IHM των πλοίων.

Η απογραφή των επικίνδυνων υλικών κάθε πλοίου πρέπει να αναθεωρηθεί και να επαληθευτεί από την RMI ή από κάποιον άλλο αναγνωρισμένο οργανισμό της Διεθνούς ‘Ενωσης Νηογνωμόνων (IACS), ενώ μετά την επαλήθευσή της εκδίδεται στο πλοίο η σχετική δήλωση συμμόρφωσης (SoC). Παρόλο που ο κανονισμός EUSRR επιδιώκει να εξαλείψει τους κινδύνους που παρουσιάζονται κατά τη διαδικασία της ανακύκλωσης των πλοίων, η απογραφή των επικίνδυνων υλικών και το σχετικό έγγραφο συμμόρφωσης πρέπει να διατηρούνται καθ’όλη τη διάρκεια ζωής του πλοίου.

Η RMI συνεργάζεται με την εταιρεία CTI/POLY για την πραγματοποίηση των επιθεωρήσεων και των εργαστηριακών αναλύσεων που απαιτούνται για την προετοιμασία του IHM, μια συνεργασία που θα επιτρέψει στους πλοιοκτήτες να ολοκληρώσουν τη διαδικασία ομαλά και αδιάλειπτα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.