Το Κουβέιτ απαγορεύει τα πλαστικά μιας χρήσης εν πλω

Το Κουβέιτ απαγορεύει τα πλαστικά μιας χρήσης εν πλω

159
Το Κουβέιτ απαγορεύει τα πλαστικά μιας χρήσης εν πλω

To παράδειγμα της Ινδίας όσον αφορά την απαγόρευση των πλαστικών μιας χρήσης εν πλω ακολουθεί πλέον και το Κουβέιτ. Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο Επικοινωνιών του Κουβέιτ εξέδωσε στις 28 Νοεμβρίου εγκύκλιο με βάση την οποία θα απαγορεύεται η χρήση συγκεκριμένων πλαστικών αντικειμένων σε πλοία που φέρουν σημαία της χώρας αλλά και σε αυτά ξένου νηολογίου που προσεγγίζουν λιμάνια της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αλληλασφαλιστικού οργανισμού Gard, τα πλαστικά μιας χρήσης που θα απαγορευτούν εν πλω χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: αυτά που θα απαγορευτούν άμεσα (μαχαιροπίρουνα, μπουκάλια έως 10 λίτρα κ.ά.) και αυτά που η απαγόρευση χρήσης τους θα ξεκινήσει από 1/1/2020 (συσκευασίες τροφίμων, κουτιά γάλατος κ.ά.).

Ιδιαίτερα για τα πλοία ξένης σημαίας που ελλιμενίζονται στο Κουβέιτ και εισέρχονται στα χωρικά του ύδατα, τα πλαστικά μιας χρήσης θα πρέπει να φυλάσσονται μέχρι να εξέλθουν από τη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι, στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, η γενική διεύθυνση ναυτιλίας της Ινδίας απαγόρευσε σε πλοία με ινδική σημαία, αλλά και σε αυτά που φέρουν ξένη σημαία και προσεγγίζουν τα λιμάνια της χώρας, τη χρήση των πλαστικών μιας χρήσης εν πλω με σκοπό την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.