Κινήσεις αντίστασης από τον Περσικό στις αμερικανικές κυρώσεις

Κινήσεις αντίστασης από τον Περσικό στις αμερικανικές κυρώσεις

71
Κινήσεις αντίστασης από τον Περσικό στις αμερικανικές κυρώσεις

Ο Χασάν Ροχανί κατέθεσε στις 8 Δεκεμβρίου στο κοινοβούλιο έναν, όπως τον χαρακτήρισε, «προϋπολογισμό αντίστασης» στις ασφυκτικές κυρώσεις που έχουν επιβάλει στη χώρα του οι ΗΠΑ, σύμφωνα με δηλώσεις του Ιρανού προέδρου στο κοινοβούλιο, τις οποίες επικαλείται ο δημόσιος ραδιοσταθμός του Ιράν. «Το επόμενο έτος, όπως και το τρέχον, ο προϋπολογισμός μας θα είναι ένας προϋπολογισμός αντίστασης και επιμονής κατά των κυρώσεων», σημείωσε ο Ροχανί.

Ο προϋπολογισμός αυτός αποσκοπεί στην αντίσταση στις αμερικανικές κυρώσεις, περιορίζοντας την εξάρτηση από τις εξαγωγές πετρελαίου, διευκρίνισε ο Ιρανός πρόεδρος. «Είναι ένας προϋπολογισμός αντίστασης στις κυρώσεις […] με την ελάχιστη δυνατή εξάρτηση από το πετρέλαιο», υπογράμμισε ο Ροχανί. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε πέρυσι τις ΗΠΑ από διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και επέβαλε εκ νέου κυρώσεις στη χώρα, οι οποίες επικεντρώνονται στον ζωτικής σημασίας πετρελαϊκό τομέα της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.