EIA: Αναθεώρηση των προβλέψεων για την τιμή του αργού

EIA: Αναθεώρηση των προβλέψεων για την τιμή του αργού

138
EIA: Αναθεώρηση των προβλέψεων για την τιμή του αργού

Σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών της προέβη η EIA (Energy Information Administration) στη μηνιαία έκθεση του Δεκεμβρίου, με την οποία προσδιορίζει ότι η τιμή του Brent τον επόμενο χρόνο θα κινηθεί κατά μέσο όρο στα $60,50 το βαρέλι, ενώ το WTI (West Texas Intermediate) στα $55 το βαρέλι κατά μέσο όρο. Αμφότερες οι προβλέψεις είναι υψηλότερες από τις αντίστοιχες της έκθεσης του Νοεμβρίου κατά $0,50 το βαρέλι.

Η ΕΙΑ εκτιμά ότι η πρόσφατη απόφαση του OPEC+ (OPEC και non-OPEC) για επιπρόσθετες περικοπές ύψους μισού εκατομμυρίου βαρελιών στην ημερήσια παραγωγή πετρελαίου το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς θα προσφέρει στήριξη στις τιμές του πετρελαίου παγκοσμίως.

Από την άλλη πλευρά, η έκθεση υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις του ίδιου οργανισμού τον Νοέμβριο αναφορικά με τα προβλεπόμενα επίπεδα παραγωγής αμερικανικού αργού πετρελαίου το 2020. Σύμφωνα με την έκθεση του Δεκεμβρίου, η παραγωγή αργού από τις ΗΠΑ θα κυμανθεί κατά μέσο όρο τον επόμενο χρόνο στα 13,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως έναντι των προηγούμενων εκτιμήσεων περί 13,3 εκατ. βαρελιών την ημέρα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.